Bartje Toernooi Assen -8 april 2023

‼️Judo Dedemsvaart presteert goed in Assen‼️
In Assen is het jaarlijkse Bartje toernooi weer terug van weggeweest. Het is een geliefd en sterk toernooi wat je ook weer terug zag in de deelname. Verenigingen uit heel het land kwamen naar Assen om te strijden voor de medailles.
Een mooie groep van 8 wedstrijd judoka´s uit Dedemsvaart deed ook een gooi naar deze medailles en met succes. Maar liefst 6 van de 8 judoka´s nam eremetaal mee naar huis. Helaas voor Zeger Praas en Jurre Imbos was het toernooi nog iets te hoog gegrepen. Beide ook voor het eerst actief op een toernooi buiten onze eigen regio. Wel veel leermomenten gehad en mooie dingen laten zien.
Engbert Lubbelinkhof mocht het spits af bijten en met succes. Hij wist al zijn tegenstanders te verslaan en mocht goud meenemen naar Dedemsvaart. Het mooiste aan zijn dag was dat hij veel verschillende dingen met succes probeerde waardoor hij ondanks de vele gouden medailles toch zich blijft ontwikkelen.
In het tweede blok wist jeugdjudoka Gabriël Cotorobai een mooie bronzen medaille te winnen. Hij wist de kampioen te verslaan maar kwam wat punten tekort om hier aanspraak op te maken. Ook Wessel Praas wist een bronzen medaille mee te nemen. Met een zware poule met o.a. een Nederlands kampioen, een prima resultaat voor Wessel.
In blok 3 wist Amarins Praas een mooie bronzen medaille te winnen. Een mooie opsteker voor Amarins nadat ze de vorige keer net buiten de prijzen viel.
In het laatste blok mochten Han Prins en Dirk Bongers aantreden. Beide verkeren in goede vorm en dat lieten ze zien. Han werd derde en daarmee behaalde hij zijn zoveelste podiumplek. Han had van coach Roy een ander wedstrijdplan mee gekregen dan hij gewend was, hier moest hij nog wat aan winnen maar wist hierdoor veel mooie verschillende scores te maken. Dirk verloor zijn eerste partij van de latere kampioen maar wist zich in de herkansingsronde knap terug te judoën en mocht uiteindelijk gaan voor de partij om zilver. Deze wist hij vrij snel naar zich toe te trekken en beëindigde deze met een mooie ippon. Zilver voor hem dus.
De coaches zagen weer mooie ontwikkelingen bij de judoka’s maar ook mooi wat punten om mee te nemen in de volgende trainingen.