Goud voor Janine Mensink in Belgie

Janine Mensink -Judo Dedemsvaart- pakt goud in België

Een nieuw jaar betekent in judo voor sommigen een nieuwe leeftijdsklasse. Dit geldt ook voor Janine Mensink en Meike Zandstra van Judo Dedemsvaart die op 6 januari hun eerste toernooi hebben gedraaid van 2024. Voor het eerst in de leeftijdsklasse tot 18 jaar als 14-jarige dames. En dan ook nog voor het eerst in Meeuwen-Gruitrode, België in plaats van Nederland.

Er heerste wat gezonde spanning maar toen de dames hun eerste partij begonnen leken deze langzaam weg te vloeien. Meike begon haar partij goed door snel op voorsprong te komen. Echter kwam haar tegenstand op gelijke hoogte waardoor ze door moesten in een ‘golden score’. Na bijna 8 minuten (waar de reguliere tijd normaal 4 minuten is) liep ze tegen een beslissende straf aan en verloor ze. Ook mocht ze niet herkansen omdat dit ronde 1 was. Mooie ervaring en die nemen we weer mee naar het volgende toernooi.

Janine wist haar eerste partij te beslissen in haar voordeel, een fysiek sterkere tegenstander werd slim verslagen. Haar tweede partij won ze ook vrij eenvoudig. De derde tegenstander, welke al eens brons pakte op een meetmoment, werd ook verslagen. Hierna volgde een echte finale, eerste kwam Janine op achterstand welke ze vlak voor tijd goed maakte door op gelijke hoogte te komen. In de ‘golden score’ wist Janine de partij naar haar toe te trekken en haar tegenstander op haar rug te gooien, goud dus. Een mooi begin voor 2024