Engbert Lubbelinkhof Noord-Nederlands kampioen

Zaterdag 28-01-2023 werden in Oude-Pekela de Noord-Nederlandse judokampioenschappen gehouden tot 12 jaar en tot 18 jaar. Met 5 deelnemers in de U12 en 1 deelnemer in de U18 een mooie groep vanuit Judo Dedemsvaart.

Engbert Lubbelinkhof wist al zijn partijen overtuigend te winnen en kwam geen seconde in gevaar. Hij ging dan ook met de titel naar huis en mag zich kampioen noemen van Noord-Nederland.

Daan Hagels leek ook hard op weg naar deze titel maar moest na 4 winstpartijen zijn meerdere erkennen in de finale. Een mooie prestatie voor Daan die het zilver mee mocht nemen naar huis.

Brons was er voor Milan Kösters en Han Prins, welke beide nog een jaar mogen in deze leeftijdsklasse en dus zeker trots kunnen zijn op deze prestatie. Voor Han is het brons met een bittere nasmaak, hij stond namelijk zijn halve finale voor en liet zich 2 seconden voor het einde van de wedstrijd ver rassen. Hierdoor geen finaleplek en een bronzen medaille.

Mike Kösters en Dirk Bongers kwamen vandaag te kort maar hebben een goede ervaring op gedaan. Mike heeft nog 2 jaar te gaan in de klasse tot 12 jaar en Dirk zelfs nog 3 jaar in de klasse tot 18 jaar.