Judoka’s Judo Dedemsvaart scoren goed in Slagharen

Op 4 februari 2023 werd in Slagharen het 23e Noord-Oost Judotoernooi gehouden. Een toernooi dat bekend staat om een sterk deelnemersveld omdat de deelnemers uit meerdere districten komen. Met 15 deelnemers was Judo Dedemsvaart goed vertegenwoordigd.

Han Prins wist sportieve revanche te nemen na de bronzen plak van vorige week op de districtskampioenschappen. Hij wist zowel de districtskampioen in zijn eigen klasse als een klasse lichter te verslaan vandaag. Ook alle andere partijen werden gewonnen en hij mocht de gouden medaille meenemen. Beginnend judoka Gabriël Cotorobai wist eveneens al zijn tegenstanders te verslaan en mocht ook de gouden medaille mee nemen naar Dedemsvaart.

Zilver was er voor Milan Kösters die ook sportieve revanche nam op de verloren halve finale op het districtskampioenschap van een week eerder. Dit maal wist Milan deze partij te winnen net als bijna al zijn partijen. Ook was er zilver voor Nout Schlepers en Wessel Praas. Beide kwamen sterk voor de dag vandaag. Wessel wist zelfs in zijn nieuwe leeftijdsklasse gelijk zijn visitekaartje af te geven door bijna al zijn partijen te winnen.

Brons was er voor Dirk Bongers, Mike Kösters, Janine Mensink en Angel Schutte. De rest van de judoka’s wisten helaas geen eremetaal mee naar huis te nemen. De trainers en het bestuur is trots op al deze deelnemers en de persoonlijke groei die zij allen door maken.