Judoka’s Janine Mensink en Meike Zandstra naar NK -15 in Hoogeveen

Zaterdag 30 september 2023 werd in district Noord-Nederland het plaatsingstoernooi gehouden tot 15 jaar voor een plaatsje op het Nederlands Kampioenschap. Dit kampioenschap is over 2 weken in Hoogeveen.
Van onze vereniging deden 4 judoka’s mee.
Teun Bongers heeft z’n mannetje gestaan maar dit was nog een maatje te groot voor hem. Broer Dirk had een zware loting. In de eerste ronde wist hij een voorsprong te pakken maar gaf de partij in de laatste 20 seconden weg. In de herkansing kwam hij een bekende tegen maar liet zich snel verrassen. Helaas geen podiumplek en geen plaatsing voor het NK.
Meike Zandstra had niet haar beste dag. Het doel was plaatsing voor het NK en dat is gelukt. Een derde plaats was voldoende.
Janine Mensink wist een goed toernooi te draaien. 1 nipte verliespartij resulteerde in een tweede plaats en daarmee ook plaatsing voor het NK.
Succes over 2 weken in Hoogeveen meiden!