Topjudotoernooi Almere 26 november 2023

Mooie zondag in Almere

Zondag 26 november 2023 hebben 4 judoka’s van de vereniging de reis afgelegd naar het topsportcentrum in Almere. Topjudotoernooi Almere, een mooi en sterk toernooi met een nationaal deelnemersveld.  Gabriël Cotorobai mocht het spits afbijten en dat deed hij met succes. Mooie scores werden er gemaakt met zowel staande techniek als mooie grondtechnieken. Hij wist al zijn tegenstanders te verslaan en mocht op de hoogste trede gaan staan.

Janine Mensink kwam uit in een klasse hoger dan normaal. We merkten dat hier vooral het verschil in kracht groot was. Ze wist helaas geen potten te winnen maar met 2 golden scores en 1 wedstrijd uitgespeeld zijn er prima minuten gemaakt op dit niveau.

De gebroeders Bongers mochten de dag afsluiten. Dirk had een mooie reeks winst partijen gemaakt. Met gedurfd judo en de nodige risico’s wist hij mooie scores te maken. In de finale maakte hij echter een foutje en moest genoegen nemen met het zilver, een prima dag voor Dirk dus. Broer Teun wist nog een schitterende schouderworp te maken op de linker kant. Iets waar we veel op hebben getraind en waarin hij laat zien stappen te maken. Teun ging met brons naar huis.